Temizle
kapat
Online İşlemler
Temizle
kapat

Hizmetlerimiz

Akıllı Şebekeler ve Ar-Ge

AR-GE

Başkent EDAŞ, Ar-Ge yolculuğuna 2011 yılında Başkent Enerji ve Otomasyon Müdürlüğü olarak başlamıştır. İlk olarak SCADA, Enerji Analizörü, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), OSOS gibi altyapı ve adaptasyon projeleri tamamlamıştır. 

2013 yılından itibaren enerji otomasyon projelerinin yanı sıra Akıllı Şebekeler alanına odaklanan Ar-Ge Müdürlüğü projelerini fon kaynakları ile yürütmektedir.

Ana fon kaynağı olarak EPDK Ar-Ge Fonu’nun yanında AB Çerçeve Programları Horizon 2020 ve TÜBİTAK 1501/1509 fon kaynaklarından faydalanmaktadır. Ayrıca Ar-Ge Müdürlüğü EUREKA çatısı altında faaliyet gösteren kümelerden ITEA ve EUROGIA kümelerinde geliştirdiği projeler ile ülkemizi temsil etmektedir. Düşük karbonlu enerjiler alanında faaliyet gösteren EUROGIA kümesinin yönetim kurulunda ve teknik kurulunda söz sahibidir. CEO’muz Murat Pınar 2018 yılından bugüne kümenin başkanlığını yürütmektedir. 

Dağıtım şebekesinin iyileştirilmesi ve operasyonel verimlilik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Müşteri Çözümleri, Akıllı Şehirler ve Akıllı Şebekeler alanlarında projeler gerçekleştiren Ar-Ge Müdürlüğü üniversiteler ve start-up’lar ile yakın çalışarak değer yaratmaya devam etmektedir. Ar-Ge projeleri kapsamında teorik bilgi birikiminin deneyimle pekiştirilerek yeni teknolojilerin geliştirilmesi sürecinde üniversite, KOBİ, ilgili sanayi kuruluşları ve start-up firmalarıyla işbirliğinin önemine inanmaktadır.

İVME GİRİŞİM HIZLANDIRMA PROGRAMI

Enerji sektörünün odaklandığı mevcut problemlere çözümler üretmek ve sunmak, üretilecek hızlı çözümlerle değişim ve kriz zamanlarında dahi kolay uygulanabilecek, ölçeklenebilir teknolojiler geliştirmek ve gelecek nesil girişimcilerin oluşmasına ve büyümesine katkıda bulunmak amacı ile 2020 yılı içerisinde Başkent EDAŞ Ar-Ge Müdürlüğü tarafından “İvme Girişim Hızlandırma Programı” başlatılmıştır. Enerji sektöründe etki yaratan girişimleri desteklemeyi hedefleyen İvme Girişim Hızlandırma Programı girişimleri Başkent EDAŞ ile buluşturmakta, güncel problemlerle birlikte geleceğin fırsatlarını ele alırken girişimlerin prototip ürün ile ticarileşme arasında aşmakta zorlandığı basamağı aşamalarına yardımcı olmayı ele almaktadır.

AR-GE PROJELERİ

Bugüne kadar 54 proje ile 20 yayına ilave olarak 9 patent/faydalı model başvurusu gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen projelerden Türkiye’nin ilk mikro şebeke demonstrasyon merkezi olma özelliğine sahip SEAS projesi 2017 yılında Digital Innovation Forum tarafından Excellence for Innovation and Business Impact ödülüne layık görülmüştür. EUREKA ITEA kümesinde değerlendirilen SEAS projesi TÜBİTAK 1509 ve EPDK Ar-Ge Fonlarından faydalanılarak gerçekleştirilmiştir.

Akıllı ev ve bina yönetimi sistemlerini oyunlaştırarak enerji verimliliğini arttırmayı amaçlayan PEAK APP projesi Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından Horizon 2020 tarafından fonlanarak Austrian Energy Globe Award için aday gösterildi ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca TÜBİTAK tarafından başarı ödülü kazandı.

2020 ve öncesi diğer projelerimize faaliyet raporundan ulaşılabilir.
 

Yükleniyor

yükleniyor