Temizle

Haber ve Duyuru Detay

26 Temmuz 2023

Başkent EDAŞ Zonguldak’taki yatırımlarını 2,5 katına çıkardı

• Zonguldak’ta kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamayı amaçlayan Başkent EDAŞ, 2022 yılı kapsamında 65 milyon bütçe ile 9 adet enerji nakil hattı yaparak yatırımlarını 2,5 katına çıkardı

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) Zonguldak’ta 2022 yatırımları kapsamında, artan enerji talebinin kesintisiz ve kaliteli olarak karşılanması amacıyla 65 milyon bütçe ile 9 adet enerji nakil hattı (ENH) yaparak yatırımlarını bir önceki yıla göre 2,5 katı arttırdı.

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Çaycuma, Devrek, Ereğli ve Kozlu ilçelerinin de dâhil olduğu, ekonomik ömrünü tamamlamış mevcut yapıdaki ENH’ların ve hatların bağlı olduğu dağıtım merkezlerini proje kapsamına alarak ağustos ayında projeye başlayan Başkent EDAŞ, benzer projeler ile karşılaştırıldığında 5 ay kadar kısa bir sürede ilgili projeyi tamamladı.

Başkent EDAŞ, Aralık 2022 yılında tamamlanan projeler ile sık sık arıza veren alçak gerilim ve yüksek gerilim hatlarını yer altına alırken, 9 ENH ve 6 dağıtım merkezini yeniledi. Daha çok kırsal dağıtım tesislerinde alt tesis olarak kullanılan 25 farklı kesici ölçü kabini (kök) ve modüler bina ile ring şebeke hattına alternatif besleme olanağı sağlayarak kaliteli ve kesintisiz enerjiye erişimi hedefledi.

• Şebekeye 310 kilometre ilave iletken kullandı

İlgili projeler kapsamında Zonguldak’ta şebekelerin işletme kolaylığını amaçlayan Başkent EDAŞ, eski teknolojiye sahip 15.8 kV’luk işletme seviyesini kesinti sürelerinin azaltılması ve alternatif enerji sistemlerinin oluşturulması amacıyla 34.5 kV seviyesine çıkardı.

Başkent EDAŞ, 2022 yatırımları kapsamında 367 adet faydalı ömrünü tamamlamış ENH direğini yenilerken, 98 adet ENH direğini de demonte etti. Yaklaşık 310 bin metre yüksek gerilim hat iletkeni, 2000 metre alçak gerilim hat iletkeni, 6 adet kök bina ve 78 adet hücre kullandı.

• Planlı kesintiler 48 saat öncesinden açıklanıyor

Elektrik dağıtım altyapısı yatırımlarında saha çalışanlarının can güvenliği için yapılması zorunlu elektrik kesintileri Başkent EDAŞ tarafından önceden planlanıyor. Müşterilerin olumsuz etkilenmemesi için söz konusu planlı kesintiler Başkent EDAŞ internet sitesi üzerinde 48 saat öncesinden duyuruluyor. Öte yandan müşteriler, bu duyurulara Başkent EDAŞ Mobil 186 uygulaması ve 186 Çağrı Merkezi üzerinden mevcut ve gelecek planlı kesinti bilgilerine ulaşabiliyor.

Enerjisa’nın Toroslar EDAŞ ve AYEDAŞ ile Türkiye’deki 14 ilde 21 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, 2009 yılından bu yana Ankara, Bartın, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak’ta faaliyetlerini sürdürüyor.

Yükleniyor

yükleniyor